Kaucija od milion eura
21

Objavljen snimak Alvesovog izlaska iz zatvora, odmah se zaputio na luskuzno mjesto

H. H.
Alves u društvu advokatice Ines Guardiole (Foto: Screenshot)
Alves u društvu advokatice Ines Guardiole (Foto: Screenshot)
Brazilski nogometaš Dani Alves danas je izašao iz zatvora nakon što je uspio prikupiti milion eura neophodnih za kauciju, a brojne kamere su zabilježile detalj kada je napustio zatvor Brians 2.

Ovaj 40-godišnjak je osuđen na četiri i po godine zatvorske kazne zbog silovanja, a u zatvoru je već proveo više od godinu.

Njegova advokatica Ines Guardiola je uložila velike napore kako bi se ukinula pomenuta presuda, a nakon konačnog saslušanja, odlučeno je da se Brazilac pusti na slobodu nakon što mu je dopuštena kaucija u iznosu od milion eura.

Još uvijek je nepoznato odakle je Alves nabavio novac, pošto je porodica Neymar odustala od toga da mu pomogne, iako je ranije tvrđeno da je upravo Neymar dao novac bivšem saigraču iz Barcelone.

S obzirom da ne može da napusti Španiju, očekuje se da će Dani Alves otići u svoju rezidenciju u Esplugas Llobregat (opština koja se nalazi na granici sa Barcelonom) koja se nalazi u luksuznom kvartu Ciudad Diagonal.

Kuća, u kojoj je živio sa suprugom Joanom Sanz tokom godina kada je igrao za Barcu ​​je veoma prostrana, sa svim vrstama luksuza i velikom baštom odakle se vidi planinski lanac Collserola.

Inače, Dani Alves još nikada zvanično nije okončao karijeru, ali jasno je da je završio s igranjem nogometa na najvišem nivou. Posljednji angažman imao je u meksičkom UNAM-u, a ranije je igrao za Barcelonu, Sao Paulo, PSG, Juventus, Sevillu i Bahiju.

Najdublji trag ostavio je u Barceloni s 408 nastupa, a s 43 osvojena trofeja tokom karijere spada među najtrofejnije nogometaše svih vremena. Za reprezentaciju Brazila ima 126 nastupa.