Vodili 7:0
51

Objavljen Deschampsov govor na poluvremenu duela s Gibraltarom: Vodimo 7:0, ali nema stajanja

E. K.
Didier Deschamps (Foto: Screenshot)
Didier Deschamps (Foto: Screenshot)
Francuski nogometni savez je objavio snimak govora selektora Didiera Deschampsa na poluvremenu utakmice kvalifikacija za Euro protiv Gibraltara.
Trikolori su pobijedili rezultatom 14:0 što im je najveća pobjeda u historiji, a također su zabilježili i najveći trijufm u kvalifikacijama za Euro.

Uprkos vodstvu od 7:0 nakon prvih 45 minuta, Deschamps nije savjetovao nogometašima da uspore već je želio da sruše doskorašnji rekord nacionalnog tima.

"Sve pohvale momci za prvo poluvrijeme. Nastavimo u istom ritmu i u nastavku utakmice. Neka stvari budu što jednostavnije i kada god možemo postići gol, uradimo to. Vodimo 7:0, ali nema stajanja, želim istu odlučnost od svih i u nastavku", rekao je Deschamps svojim nogometašima te dodao:

"Doskorašnji rekord našeg nacionalnog tima je 10:0, u interesu je da to prevazićemo. Nema predaha u nastavku".

Aludirao je Deschamps na pobjedu iz 1995. godine od 10:0 protiv Azerbejdžana dok je rekord kvalifikacija za Euro držala Njemačka.

Elf je u kvalifikacijama za Euro 2008. godine deklasirala San Marino rezultatom 13:0.

Aktuelni viceprvak svijeta je na toj utakmici zabilježio 39 pokušaja na gol, 19 je bilo u okvir gola dok Gibraltar nije napravio ozbiljnu šansu te je propustio ugroziti gol golmana Francuske.