Počinju s radom
23

Obavljena prozivka nogometaša Tuzla Cityja, pripreme će trajati 40 dana

FENA
Prozivka nogometaša Tuzla Cityja obavljena je u nedjelju navečer satima na stadionu Luke u Simin Hanu.

Odazvala su se 22 nogometaša među kojima i prvo pojačanje Mirsad Ramić, koji je došao iz GOŠK-a. Za nedjelju nije bio planiran trening, nego je u klupskim prostorijama obavljen razgovor s igračima koje je pozdravio predsjednik Azmir Husić objasnivši šta se od njih očekuje u drugoj premijerligaškoj sezoni.

Sastanku su prisustvovali svi članovi stručnog štaba ekipe koji čine šef struke Milenko Bošnjaković, trener golmana Mirsad Dedić, dva pomoćnika Samir Adanalić i Selver Ahmetović te kondicioni trener Jasmin Zahirović. Prisustvovao je i administrativni direktor Sabahudin Vugdalić. Zbog drugih obaveza sastanku nije prisustvovao sportski direktor Samir Muratović.

"Imat ćemo pred sobom 40 dana rada, što je sasvim dovoljno da se odrade kvalitetne pripreme. Danas smo se međusobno upoznavali. Predstavljen je plan i program priprema. U ponedjeljak i utorak ćemo obaviti medicinske preglede i testiranja, a od srijede kreće realizacija pravog trenažnog procesa", objasnio je novi šef struke, Bošnjaković.

Rečeno je da će pripreme biti obavljene u tri faze, najprije u Tuzli, potom u Švicarskoj te glavne u Sloveniji. Prvu pripremnu utakmicu Tuzla City će odigrati 19. juna u Srebreniku protiv Gradine, a četiri dana poslije igrat će protiv banjalučkog Borca.

Ekipa će 28. juna otputovati u Švicarsku gdje će boraviti četiri dana, a planirano je odigravanje jedne utakmice s još nepoznatim protivnikom. Nakon povratka u Tuzlu igrači će imati vremena samo da se spreme za glavne pripreme, koje će od 2. do 12. jula obaviti u Čatežu.

Program je razradio Vugdalić i u Sloveniji će tim odigrati četiri utakmice, a protivnici će biti Olimpija (Ljubljana), Gorica, Drava (Ptuj) i ekipa Bravo (Ljubljana).

Generalna provjera pred start prvenstva zakazana je za sredinu jula, a protivnik se još traži.