Sutra prvi trening
112

Obavljena prozivka igrača FK Sarajevo, novi golman imat će pravo nastupa u nastavku sezone

H. H.
Sarajevo će sutra odraditi prvi trening, a u četvrtak putuje u Ljubuški (Foto:FK Sarajevo)
Sarajevo će sutra odraditi prvi trening, a u četvrtak putuje u Ljubuški (Foto:FK Sarajevo)
Nakon obavljenih ljekarskih pregleda održana je prozivka prvotimaca FK Sarajevo, koji će s treninzima i pripremama za drugi dio sezone krenuti već sutra.
Prozivci je prisustvovao 31 igrač, uključujući i novog golmana Adnana Kanurića koji se Sarajevu pridružio još krajem godine nakon što je napustio redove slovačkog Sereda, ali pravo nastupa imat će tek u drugom dijelu sezone.

Isti slučaj je i s mladim Dalom Varenanovićem koji se vratio na Koševo iz Akademije Liverpoola i pokušat će se izboriti za mjesto u prvom timu u drugom dijelu sezone.

Joachim Adukor nije prusustvovao današnjoj prozivci, ali već sutra će se pridružiti ekipi na prvom treningu.

Imena igrača prisutnih na prozivci: Dizdarević, Džafić, Kanurić, Kovačević, Šahinović, Bešić, Dupovac, Miličević, Hebibović, Hodžić, Šabanović, Islamović, Pidro, Salčin, Đokanović, Oremuš, Pejović, F. Hodžić, Mustedanagić, Sušić, Rahmanović, Varešanović, Ramić, Fanimo, Tatar, Jukić, Milanović, Velkoski, Dervišagić, Ahmetović i Handžić.

Kako je saopćeno iz redova jesenjeg prvaka već za četvrtak je planiran put u Ljubuški gdje će Sarajevo odigrati i jednu prijateljsku utakmicu, a protivnik će biti naknadno poznat. Plan i program priprema će ovisiti o epidemiološkoj situaciji vezanoj za pandemiju koronavirusa, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

"Konačno smo startovali nakon ove duge pauze. Svi željno iščekujemo da počnemo trenirati i počnemo spremati za ono što nas čeka i da pokušamo ostvariti naše ciljeve, a znamo koji su to. Svi igrači su spremni, dodatno ćemo se spremiti. Očekujemo da budemo živi i zdravi, da nas povrede zaobiđu i da nastavimo tamo gdje smo stali", rekao je kapiten Bordo tima Krste Velkoski.

Pomoćni trener Danimir Milkanović optimista je pred nastavak sezone u kojoj tim sa Koševa juriša na duplu krunu.

"Sutra krećemo sa treninzima. Zna se šta nam je cilj i šta imamo pred sobom. Imamo 14 utakmica, svaka utakmica će biti teška, kao i sve do sada. Nastojaćemo da se maksimalno spremimo napunimo samopouzdanjem i svime što treba za nastavak sezone i mislim da ćemo ostvariti sve ono što je cilj i što smo planirali", izjavio je Milkanović.