Ekipa LA Galaxyja u Bijeloj kući
11

Obama ismijavao Davida Beckhama

Totalsport
Barack Obama s igračima LA Galaxyja (Foto: AFP)
Barack Obama s igračima LA Galaxyja (Foto: AFP)
Legenda engleskog nogometa David Beckham bio je glavni lik u vicevima koje je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama pričao tokom posjete ekipe LA Galaxyja Bijeloj kući.

Losanđeleska ekipa je posjetila Bijelu kuću u Washingtonu kako bi primila priznanje od predsjednika države za osvojeni naslov MLS Cupa prošle sezone. Prilikom svog govora Obama je u nekoliko navrata ismijao, na simpatičan način, zvijezdu Galaxyja i bivšeg reprezentativca Engleske, 37-godišnjeg Davida Beckhama.

"U ekipi imamo jednog vrlo dobrog i nadolazećeg mladića. Njegovo ime je David Beckham. Pola igrača iz ekipe mogli bi mu biti djeca", šalio se Obama.

"On je čvrst i jak igrač. Doista je rijetko da je neko tako jak na terenu, a da istovremeno ima svoju liniju donjeg rublja. David Beckham je taj čovjek", nastavio je predsjednik koji se ipak nakon te opaske zaustavio, te zaista pohvalio Engleza za prošlogodišnji doprinos ekipi.

"Prošle godine je David igrao svoju najbolju godinu u MLS-u. Upisao je 15 asistencija uprkos činjenici da je povrijedio kralježnicu i zadnju ložu sredinom, odnosno na kraju sezone", zaključio je Obama.