Poraz od BiH
52

O'Neill: Presretan sam što smo napadali svih 90 minuta, oštećeni smo za penal

Klix.ba
Michael O'Neill (Foto: EPA-EFE)
Michael O'Neill (Foto: EPA-EFE)
Selektor reprezentacije Sjeverne Irske Michael O'Neill kazao je nakon poraza od BiH u meču Lige nacija da je presretan zbog činjenice da su njegovi igrači napadali svih 90 minuta, a istakao je da je sudija na početku meča trebao svirati penal za njegov tim.

O'Neill je na početku pohvalio reprezentaciju BiH rekavši kako se radi o kvalitetnoj ekipi, ali da ne može biti zadovoljan rezultatom.

"Bosna i Hercegovina je kvalitetna reprezentacija, uspjeli smo se nametnutni i napadali smo tokom svih 90 minuta i presretan sam zbog toga. Naravno, ne mogu biti zadovoljan rezultatom", rekao je O'Neill.

Selektor Sjeverne Irske smatra da je njegov tim možda oštećen za penal na početku meča, mada se čak i na usporenom snimku teško može procijeniti da li je bio kazneni udarac.

"Smatram da smo trebali dobiti penal na početku meča, ali s obzirom na to da je bila rana faza utakmice, sudija možda nije smio pokazati na bijelu tačku. Da smo tada stigli u vodstvo, siguran sam da bi meč bio potpuno drugačiji. Igrali smo dobro od početka do kraja, nedostajao nam je završni pas, ali na tome možemo raditi", završio je selektor Sjeverne Irske.

Podsjećamo, strijelci u pobjedi BiH bili su Haris Duljević i Elvis Sarić.