Selektor Sjeverne Irske
96

O'Neill: Frustriran sam, ali ne i previše razočaran zbog poraza na Grbavici

Klix.ba
Michael O'Neill (Foto: D. S./Klix.ba)
Michael O'Neill (Foto: D. S./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Sjeverne Irske Michael O'Neill nakon poraza svoje ekipe od BiH u susretu Lige nacija (2:0) večeras na Grbavici izjavio je da nije pretjerano razočaran, ali da je frustriran zbog propuštenih prilika svog tima.

"Ne bih rekao da sam razočaran, ali sam frustriran u svakom slučaju. Imali smo dvije prilike koje nismo iskoristili. Prvi gol smo primili zbog mladog igrača koji je pogriješio. Džeko je igrač koji to kažnjava i poslije nismo uspjeli doći do poravnanja. Svakako da smo razočarani zbog toga", rekao je O'Neill te se potom osvrnuo na predstojeću utakmicu s Austrijom.

"Želim čestitati BiH na odličnoj igri, pobjedi i posjedu lopte. Protiv Austrije ćemo igrati u sličnom sastavu, a to je naš najbolji tim. Nemamo puno igrača da kombinujemo. Dat ćemo sve od sebe da budemo što bolji protivnik Austriji", kazao je.

O'Neill je odgovorio na pitanje o strategiji svoje ekipe koja je pokušavala uglavnom igrati na desnu stranu terena.

"Nije baš da smo uvijek željeli ići desno, nego onako kako je igra tekla. Željeli smo iskoristiti kvalitetne igrače na desnoj strani, ali sve koliko je igra dopuštala. Nemamo puno igrača i ne možemo previše kombinovati i u skladu s tim pravimo ekipu", poručio je O'Neill te za kraj dodao kako ima problema s napadačem, ali da nemaju drugu opciju.