Nogomet
2

Nusmir Fajić za Klix.ba: Sa Dinamom želim osvojiti naslov prvaka Bjelorusije

Piše: A. D.
Nusmir Fajić nakon potpisa ugovora
Nusmir Fajić nakon potpisa ugovora
Bosanskohercegovački internacionalac Nusmir Fajić u naredne dvije godine bit će stanovnik bjeloruske prijestolnice Minska.

U ovom gradu Fajić je jučer potpisao ugovor sa Dinamom, najvećim tamošnjim klubom uz BATE Borisov.

"Prezadovoljan sam uslovima ugovora sa Dinamom, kao i dočekom koji mi je priređen u novom klubu. Cilj Dinama je osvajanje naslova prvaka Bjelorusije. Prošlu sezonu klub je završio na drugom mjestu sa deset bodova zaostatka za aktuelnim prvakom BATE Borisovom“, izjavio je Fajić za Klix.ba.

Iako je u dresu Maribora konstantno pružao dobre igre, Fajić je jesenas bio u drugom planu. Razlog njegovog "sklanjanja u stranu" ipak nije bio sportske prirode.

"Imao sam određene nesuglasice sa nekim ljudima. Bio sam u drugom planu i shvatio da je vrijeme da odem. Sve u svemu u Mariboru je bilo lijepo. Slijede novi izazovi i dokazivanja“, kazao je Nusmir.

Prije odlaska u Minsk Fajić je imao ponude i nekih klubova iz bh. Premijer lige.

"Kontaktirali su me Sloboda i Željezničar. Postojala je opcija za Kazahstan, kao i za Austriju. Dinamo je ipak bio najkonkretniji i ponudio najbolje uslove. Nisam imao dilemu“, dodao je Fajić.

Nusmir neće biti jedini Balkanac u novom klubu, pošto u dresu Dinama odnedavno nastupa i bivši napadač zagrebačkog Dinama Fatos Beqiraj.