Iskusni napadač Rođenih
16

Nusmir Fajić produžio ugovor s Veležom

Klix.ba
Nakon kapitena ekipe Denisa Zvonića vjernost Veležu danas je produžio i najbolji strijelac ekipe Nusmir Fajić, koji je stavio potpis na ugovor koji traje do 1. juna 2021. godine.

"Drago mi je što sam uspio produžiti saradnju sa ovako velikim klubom, koji prije svega ima dugu tradiciju, bogatu historiju, kao i najbolje navijače. I pored mnogih ponuda koje sam imao u prijelaznom periodu, odlučio sam ostati u Mostaru da dam svoj doprinos povratku Veleža u Premijer ligu. Posebno što me raduje u ovoj sredini jeste prevelike ambicije ljudi u klubu, kao i transparetnost u radu, te im se ovim putem zahvaljujem na ukazanom povjerenju“, izjavio je Fajić

Direktor kluba Džemil Šoše nije krio zadovoljstvo nastavkom saradnje sa kapitenom Denisom Zvonićem i golgeterom ekipe Nusmirom Fajićem.

"Kao što smo najavljivali da ćemo pokušati zadržati kostur ekipe, jako sam zadovoljan sa nastavkom saradnje sa dva vrlo bitna igrača. Posebno kada se uzme u obzir da su oba igrača imala veoma primamljive ponude iz inostranstva u prijelaznom roku, raduje činjenica da smo uspjeli dogovoriti nastavak saradnje“, rekao je Šoše.

Cilj Rođenih je povratak u Premijer ligu BiH.

"Nadam se da je ovo samo početak onoga što smo najavljivali, te da ćemo zadržati sve igrače, te uz dva ili tri pojačanja napraviti respektabilnu ekipu koja će uspjeti u našem ovogodišnjem cilju, a to je povratak u Premijer ligu BiH“, kazao je on.