Legendarni napadač
43

Nuno Gomes posjetio FK Sarajevo: Nadam se da će im moja iskustva pomoći

Piše: K. H.
Proslavljeni napadač reprezentacije Portugala i velikih evropskih klubova poput Benfike i Fiorentine, Nuno Gomes, prethodnih nekoliko dana boravio je u Sarajevu kako bi posjetio Fudbalski klub Sarajevo.

U ponedjeljak, 3. septembra, Gomes je u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru posmatrao trening A reprezentacije Bosne i Hercegovine u društvu Generalne direktorice FK Sarajevo Sabrine Buljubašić i koordinatora za sportski segment, Emira Hadžića.

Gomes je u Sarajevo stigao na poziv Sabrine Buljubašić kako bi održao predavanje članovima Akademije FK Sarajevo.

"Zahvalna sam mom prijatelju Nuni Gomesu koji se odazvao na poziv da posjeti naš klub i druži se sa polaznicima Akademije FK Sarajevo. Nuno je bio sjajan fudbaler, ostvario je mnogo toga u svojoj karijeri i sigurno da ima mnogo toga za reći mladim polaznicima Akademije FK Sarajevo, prenijeti im svoje znanje i iskustvo, koje će im  pomoći u njihovom razvoju", izjavila je Generalna direktorica FK Sarajevo, Sabrina Buljubašić.

"U Bosni i Hercegovini sam bio ranije sa reprezentacijom Portugala kada smo igrali play-off protiv bh. ekipe, ali ovaj put sam tu zbog dugogodišnjeg prijateljstva sa Sabrinom. Imao sam priliku da prošetam gradom i popijem vode sa Baščaršije, jer mi je Sabrina rekla da to znači da ću se vratiti. Zaista sam oduševljen iskustvom koje sam stekao ovdje i drago mi je da sam razgovarao sa polaznicima Akademije, te se nadam da im moja iskustva pomoći", izjavio je Nuno Gomes.

Osim posjete prostorijama kluba i Trening centru u Butmiru, Gomes je iskoristio slobodno vrijeme da obiđe Sarajevo, a prilikom šetnje iskoristio je priliku da donira školski pribor i na taj način se priključi humanitarnoj akciji “Budi drug” koju je pokrenuo FK Sarajevo.