Nogomet
73

Nuhanović: Čast je podsjećati na legendarnog Haseta, nadam se da će Sarajevo osvojiti titulu

Piše: D. B.
Samir Nuhanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Samir Nuhanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dvadesetdevetogodišnji bh. nogometaš Samir Nuhanović dobio je nagradu za najboljeg nogometaša turnira odigranog u čast Asima Ferhatovića Haseta, legendarnog igrača FK Sarajevo. Kako to organizatori kažu, Nuhanović je ove godine bio igrač koji svojom igrom najviše podsjeća na rahmetli Haseta, zbog čega je izuzetno ponosan.

Nuhanović je na turniru igrao za Austriju Beč, a u finalu je postigao tri gola u pobjedi nad Travnikom rezultatom 6:4.

"Turnir je bio jak i dobro organizovan, tako uvijek bude. Zaista je opravdao očekivanja, a zadovoljan sam i posjetom. Posebno se zahvaljujem navijačima FK Sarajevo, popularnim Hordama zla, koji su podržali svoju ekipu", izjavio je Nuhanović za portal Klix.ba.

Njemu je dodijeljena nagrada namijenjena igraču koji najviše podsjeća na Haseta.

"Velika je čast dobiti nagradu za najboljeg igrača i podsjećati na legendardnog Asima Ferhatovića, ipak je Hase legenda FK Sarajevo", rekao je nekadašnji nogometaš Bordo ekipe.

On trenutno igra nogomet u Austriji.

"Trenutno sam u Austriji, nastupam za Dellach/Gail i imam ugovor koji važi još godinu dana", kazao je Nuhanović.

On prati Premijer ligu BiH i igre FK Sarajevo.

"Pratim dešavanja u BiH, smatram da je dobar potez skraćenje lige. Kvalitet će sigurno biti bolji. Sarajevo ove godine ima dobru priliku da bude prvak, Zrinjski je u maloj prednosti, ali se nadam da će Bordo ekipa prva proći kroz cilj. Imaju dobre igrače i odličnog trenera", završio je Nuhanović.

On će navijačima tima s Koševa ostati u sjećanju zahvaljujući pobjedničkom golu koji je postigao protiv Željezničara u vječitom derbiju 2012. godine.