Nogomet
0

NSBIH: Žepče - Željezničar 3:0

FENA
Komitet za takmičenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je susret prvog kola Premijer lige BiH između Žepča i Željezničara registrirao službenim rezultatom 3:0 u korist Žepča.

Susret je prekinut u sudijskoj nadoknadi pri vodstvu Žepča od 1:0, nakon što jedan navijač Željezničara fizički napao golmana Žepča Nikolu Trogrlića, saopćeno je iz NSBiH.

Nakon uvida u izvještaje delegata, kontrolora suđenja i sudija, te komesara za sigurnost Komitet je utakmicu registrirao službenim rezultatom, jer je utvrdio da za prekid utakmice krivicu snosi Željezničar.

Željezničar ima pravo žalbe Apelacionoj komisiji NSBiH u roku od tri dana.

Komitet je do okončanja postupka suspendovao igranje na stadionu u Žepču i zbog učešća u incidentu Disciplinskoj komisiji prijavio igrače Žepča: Nikolu Trogrlića, Alena Ljevakovića, Besima Krdžalića, Ferida Idrizovića i Vahidina Imamovića, s tim što Disciplinska komisija treba da na osnovu videosnimka utvrdi koji su igrači Željezničar učestvovali u incidentu.

Komitet je Disciplinskoj komisiji prijavio i službenog predstavnika Žepča Vinka Marića zbog nesportskog ponašanja.

Komitet je također predložio Stručnoj sudijskoj komisiji da hitno analizira videosnimak utakmice između Posušja i Leotara, na kojoj je kontrolor suđenja Ranko Mandić ocijenio negativnom ocjenom suđenje Roberta Zrilića.

Komitet je ujedno predložio Disciplinskoj komisiji da posebnu pažnju obrati na događaje na utakmici između Travnika i Slobode, gdje je također došlo do incidenata, te prijavio NK Jedinstvo, čiji predstavnik nije prisustvovao redovnom brifingu prije utakmice Velež - Jedinstvo.

Sjednica Disciplinske komisije NSBiH bit će održana u srijedu u 11.00 sati.