{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NSBiH uskoro organizira kamp za nogometne talente u dijaspori

F
15.3.2013. u 14:52
0
6
NSBiH uskoro organizira kamp za nogometne talente u dijaspori
0
NSBiH uskoro organizira kamp za nogometne talente u dijaspori
Zbog ogromnog broja bh. dječaka i onih koji vuku korijene iz Bosne i Hercegovine a koji sve češće skreću pažnju nogometne javnosti svojim nastupanjem za razne omladinske selekcije u klubovima Evrope i šire, Nogometni savez Bosne i Hercegovine organizirat će kamp za talente koji bi igrali za selekcije BiH.
Tu ideju su direktoru reprezentacija u NSBiH Denijalu Piriću i koordinatoru omladinskih selekcija Muratu Jahi predočili još prije dvije godine Omer Boškailo, Feriz Ćelović i Mujo Salkanović.

"Mi smo napravili plan i program s namjerom da za početak, krajem maja okupimo 60 do 80 dječaka koji igraju u raznim zapadnoevropskim klubovima. To okupljanje je zamišljeno kao jedan vid kraćeg omladinskog kampa koji bi trajao dva do tri dana gdje bi se uz stručnu potporu trenera iz Bosne i Hercegovine odredili oni koji zadovoljavaju svojim talentom za potrebe reprezentacije, zavisno kojoj dobi pripadaju", navode Ćelović, Salkanović i Boškailo koji su sada treneri u Njemačkoj.

Potez NSBiH da ovakvim kampom pronađe mlade talente naišao je na veliko odobravanje.

"Ideja koja je potekla od trojice bh. trenera koji rade u Njemačkoj prihvaćena je sa zadovoljstvom i to je samo jedan od koraka koje mi u NSBiH poduzimamo da dođemo do talenata i da ih privolimo da igraju za Bosnu i Hercegovinu. Sličan kamp mi ćemo napraviti i u Skandinaviji te pozivam sve zainteresovane da se odazovu ovim kampovima", istakao je Pirić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: