Nogomet
0

NSBiH u akciji pomoći klubovima i savezima u poplavljenim područjima

FENA
Nogometni savez Bosne Hercegovine saosjeća sa svim nastradalim u katastrofalnim poplavama koje su pogodile dio Bosne i Hercegovine, a u kojima su, pored ostalog, uništeni ili u značajnoj mjeri oštećeni mnogi nogometni stadioni i prateći objekti, te oprema i rekviziti.

U cilju pomoći nogometnim klubovima i savezima koje trpe posljedice elementarne nepogode ogromnih razmjera, NSBiH pokreće aktivnost iznalaženja finansijskih sredstava koja bi bila iskorištena za saniranje nogometne infrastrukture u ugroženim područjima.

Polazeći od činjenice da NSBiH ne može iz vlastitih finansijskih resursa osigurati potrebna sredstva, bit će neophodna sveobuhvatna akcija, pa će Savez u tom smislu tražiti pomoć relevantnih sportskih i drugih institucija u zemlji i inozemstvu.

Klubovi i savezi čija su imovina ili objekti pretrpjeli štetu u poplavama imaju mogućnost da apliciraju za eventualnu pomoć u slučaju da NSBiH osigura sredstva.

Potrebno je da takvi klubovi i savezi popune priloženi upitnik podataka i isti dokumentuju odgovarajućim fotografijama i pošalju na adresu: Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, Ferhadija 30, 71000 Sarajevo, sa naznakom "Za akciju pomoći klubovima i savezima iz poplavljenih područja".

Rok za dostavljanje dokumentacije je 29. maj.