{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NSBiH: Ne dozvolite da bilo kojim gestom bacimo mrlju na našu reprezentaciju i državu

Klix.ba
4.6.2015. u 10:33
381
198
NSBiH: Ne dozvolite da bilo kojim gestom bacimo mrlju na našu reprezentaciju i državu
381
NSBiH: Ne dozvolite da bilo kojim gestom bacimo mrlju na našu reprezentaciju i državu
Nogometni savez Bosne i Hercegovine uputio je poruku navijačima Zmajeva za fer i sportskim ponašanjem u utakmcii protiv Izraela 12. juna na Bilinom Polju.
"Dragi navijači, pred reprezentacijom BiH, našim Zmajevima, nalazi se još jedna značajna utakmica. Susret sa reprezentacijom Izraela nije samo važan zbog tri boda koja nas mogu približiti Evropskom prvenstvu; to je i test našeg domaćinstva, ispit na kojem trebamo dokazati kako smo sposobni pobjedu ostvariti u poštenom nadmetanju i isključivo na zelenom terenu", stoji u pismu Nogometnog saveza BiH upućenom navijačima u BiH.

"Pomozite nam da zajedno dođemo do tog cilja. Fer i sportskim ponašanjem budite još jednom dvanaesti igrač Zmajeva. Pokažimo sportskoj svjetskoj javnosti da BiH može biti svakome dobar domaćin i da su pobjede koje su do sada ostvarili naši reprezentativci prevashodno rezultat njihovog znanja, motivacije i zajedništva", navodi se.

"Neka Bilino Polje na utakmici sa Izraelom bude uljepšano simbolima i bojama Bosne i Hercegovine. Neka se sa tribina čuje pjesma i slogani kojima ćemo pokazati da volimo našu domovinu i naše Zmajeve, ali i da poštujemo sportske protivnike. Pomozite nam da utakmica sa Izraelom bude upamćena kao veličanstveni sportski događaj. Ne dozvolite da bilo kojim gestom bacimo mrlju na našu reprezentaciju i našu državu. Navijajmo za BiH grlom, dlanovima, srcem, ponosno i dostojanstveno!", navode iz Saveza.

"Uz Vašu bezrezervnu podršku put do pobjede će biti kraći i lakši! Utakmica sa Izraelom nije samo nadmetanje za tri boda, to je borba i za naš sportski ugled. Pokažimo svjetskoj javnosti da volimo naše Zmajeve, da volimo našu BiH da je to jedino zbog čega ćemo 12. juna zajedno biti na Bilinom polju", stoji na kraju pisma.

Utakmica između BiH i Izraela igra se u petak, 12. juna na Bilinom Polju u Zenici.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: