Planirani kampovi
55

NSBiH i USSE iz Denvera u Chicagu i Australiji traže nove nogometne talente

Klix.ba
Nogometni savez Bosne i Hercegovine protekle sedmice zvanično je podržao ovogodišnje aktivnosti agencije US Soccer Education iz Denvera povodom održavanje kampova u Chicagu i Australiji te će na oba ova kampa poslat po dva trenera iz mladih selekcija reprenzentacije BiH.

Nakon što je rukovdstvo saveza analiziralo plan aktivnosti i način rada u kampovima, generalni sekretar Jasmin Baković i sportski direktor NSBiH Elmir Pilav su obavjestili organizatore USSE da je struka saglasna s programom rada te će stručnjaci iz krovne kuće bh. nogometa biti prisutni u Chicagu i Australiji. Naravno to je prilika reprenzentativnim trenerima da provjere da li među dječacima bh. korijena u Americi i Australiji ima potencijalnih Zmajeva.

Inače, Sportska agencija US Soccer Education je prije tri godine u Denveru u saradnji sa NSBiH organizovala izvanredan kamp “Otvorena vrata” na kojem je prisustvovalo više od 140 mladih bh. nogometaša s prostora Amerike i Kanade. Nakon tog kampa, 12 mladih bh. igrača iz Amerike i Kanade dobilo je šansu da 2016. u Trening centru reprenzenetacije BiH u Zenici boravi na dodatnoj četverodnevnoj provjeri.

Ove godine US Soccer Education u Chicagu od 21.do 24. juna 2018. organizuje treći Balkan Soccer Camp, dok je održavanje istog takvog kampa u Australiji predviđeno za početak oktobra 2018. godine.

S igračima u Chicagu radit će stručni tim US Soccer Educationa koji čine Murat Alibašić, Erick French, Slobodan Čobo Janjuš, Nedim Runda, Nenad Vidaković, Nedžad Necko Dervišević, Semjon Milošević i Nenad Starovlah.

Svoj dolazak su najavili i sportski radnici iz Chicaga Omer Hadžić, Bobo Gračanin, Enko Husanović i Edin Sejdinović te treneri i sportski radnici iz St. Louisa, Iowe i drugih dijelova Amerike i Kanade.