Nogomet
148

NSBiH i HNS načelno dogovorili prijateljsku utakmicu BiH i Hrvatske

Piše: D. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Prilikom nedavne posjete predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera Nogometnom savezu BiH načelno je dogovoreno odigravanje prijateljske utakmice između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Da se prilikom posjete Šukera NSBiH između ostalog razgovaralo o mogućnošću odigravanja prijateljske utakmice između Zmajeva i Vatrenih, potvrdio je za portal Klix.ba potpredsjednik NSBiH Ivan Beus.

"Istina je da je prilikom Šukerove posjete načelno dogovoreno odigravanje prijateljske utakmice između reprezentacija BiH i Hrvatske. Dakle, načelan dogovor postoji, a kada i gdje će se utakmica odigrati, zasad nije poznato. Međutim, istaknuta je obostrana želja da se taj susret odigra", izjavio je Beus.

Nogometnu reprezentaciju BiH krajem ovog mjeseca očekuju dvije utakmice. Prvu će Zmajevi predvođeni novim selektorom Mehmedom Baždaravićem odigrati 28. marta protiv Andore u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, a druga će biti prijateljska protiv Austrije tri dana kasnije.