{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NS BiH ukinuo zabranu dolaska gostujućih navijača na utakmice Premijer lige

A
25.7.2014. u 15:51
18
12
NS BiH ukinuo zabranu dolaska gostujućih navijača na utakmice Premijer lige
18
NS BiH ukinuo zabranu dolaska gostujućih navijača na utakmice Premijer lige
Komitet za hitnost Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine donio je danas odluku o ukidanju zabrane dolaska gostujućih navijača na utakmice Premijer lige BiH u narednoj sezoni. Iz "bh. kuće fudbala“ upozorili da zabrana može biti opet aktivirana u slučaju neprimjerenog ponašanja navijača na stadionima.
Komitet za hitnost Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (NS BiH) donio je danas odluku o ukidanju zabrane dolaska gostujućih navijača na utakmice Premijer lige BiH u narednoj sezoni, javlja Anadolija.

"Nalaže se nadležnim organima i tijelima NS BiH, kao i klubovima i pojedincima koji učestvuju u izvođenju takmičenja, da posvete posebnu i dodatnu pažnju u organizaciji prvenstvenih i kup utakmica na osnovu važećih propisa i procedura NS BiH. Nalaže se organima i tijelima NS BiH, kao i zvaničnicima klubova da poštuju principe međusobnog uvažavanja, sportskog duha, savjesnog i odgovornog obavljanja poslova i predviđenih zadataka, uz neophodnu međusobnu komunikaciju i saradnju", istakli su iz Komiteta za hitnost NS BiH prilikom donošenja odluke o povratku gostujućih navijača na stadione, koji su u zvaničnom saopštenju poručili:

"Pozivaju se navijači da podrže klubove u duhu fair-playa i punog uvažavanja ostalih klubova i navijača, kao i službenih lica NS BiH, bez korištenja nedozvoljenih sredstava i parola, te se upozoravaju da utakmice ne zloupotrebljavaju i ne koriste u nesportske svrhe, a posebno za političke i druge nedozvoljene aktivnosti, jer će sve takve aktivnosti i ponašanja biti adekvatno sankcionisane u skladu sa propisima NS BiH".

Čelnici NS BiH upozorili su klubove da "blagovremeno preduzmu potrebne radnje u cilju uspostavljanja odgovarajućih odnosa sa navijačima, te održavanja stalnih i kontinuiranih odnosa s njima, kao i da iste posebno upozore na mogućnost izricanja sankcija koje nanose štetu klubovima u slučaju nesportskog, nasilnog, nacionalističkog, rasističkog ili bilo kojeg drugog neprihvatljivog i kažnjivog ponašanja".

"Mole se nadležni policijski i drugi bezbjedonosni organi da efikasnim djelovanjem podrže aktivnosti NS BiH u funkciji onemogućavanja nedozvoljenih i neprihvatljivih ponašanja navijača, a u skladu sa zakonskim ovlastima i definisanim procedurama", saopštili su iz NS BiH.

Nadležni organi NS BiH istakli su kako će "sa posebnom pažnjom pratiti izvođenje takmičenja, primjenu pravila igre, propozicija, odluka i drugih propisa, kao i sva dešavanja prije, tokom i nakon utakmica, te će shodno tome bezuslovno poduzimati neophodne mjere, uključujući i mogućnost ponovnog donošenja odluke o zabrani organizovanog odlaska navijača na gostovanja".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: