UEFA-in izbor
235

NS BiH u posjeti Grbavici: Ovaj teren je rezultat aktivnosti menadžmenta FK Željezničar

Piše: K. H.
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Stadion Grbavica postao je prvi teren s hibridnom travom u BiH, a danas su u posjeti FK Željezničar stigli predstavnici Nogometnog saveza BiH na čelu s Nihadom Hodžićem, koji su se lično uvjerili u kvalitet terena na ovom stadionu.

Hodžić je rekao da je ovaj teren plod dobre aktivnosti menadžmenta FK Željezničar, kojem je ususret izašao i Nogometni savez BiH, kao i lokalne zajednice.

"Imate priliku vidjeti mašinu koja radi hibrid na glavnom terenu stadiona Grbavica, a preduslov za to je bila totalna rekonstrukcija terena, što je i uređeno u periodu maj/juni. Sve ove aktivnosti počele su poslije utakmice reprezentacije s Belgijom i svi znamo kakvi su komentari bili za kvalitet terena. Ovaj teren je rezultat aktivnosti menadžmenta FK Željezničar, na što se dodatno nadovezao Nogometni savez BiH. Predsjednik Begić je osigurao dodatnih milion eura za Grbavicu, a ovaj stadion je izabrala stručna ekipa UEFA-e koja je birala još jedan stadion pored Bilinog Polja", kazao je Hodžić.

Medijima se nakon toga obratio i direktor Željezničara Mirsad Šiljak.

"FK Željezničar je u proteklom periodu radio dosta na unapređenju infrastrukture i pokazao se kao najozbiljniji partner NS BiH i UEFA-e. Oni su prepoznali naš rad tako da danas imamo postavljanje hibridne trave i kao što smo obećali, naš teren je na nivou najboljih svjetskih stadiona.