Nema saradnje
31

NS BiH se u potpunosti ogradio od bilo kakve nadležnosti za meč Goražde-Velež

Klix.ba
Nogometni savez BiH oglasio se zvaničnim saopćenjem u vezi sporne utakmice 17. kola Prve lige FBiH u kojoj je Goražde porazilo Velež sa 1:0, a nakon čega su gosti iz Mostara uložili velike proteste na suđenje tog meča.

"NS BiH izražava iskreno žaljenje zbog dešavanja na utakmici 17. kola Prve lige FBiH: FK Goražde-FK Velež, i ujedno ističe da je Nogometni savez Federacije BiH isključivo i jedino nadležan i odgovoran za organizaciju i vođenje svih segmenata takmičenja u Prvoj ligi, uključujući i segment suđenja. Komitet za sudije i suđenje NS BiH nije ni na koji način učestvovao u delegiranju sudija niti u analizi suđenja nakon završene utakmice, te tako ni NS BiH ne može biti odgovoran za posljedice izazvane odlukama odgovarajućih komisija NS Federacije", navodi se u saopćenju NS BiH.

Nakon toga, saopćeno je da bi ovih problema bilo puno manje kada bi postojao barem minimum saradnje između nadležnih komiteta NS BiH i NSF BiH.

"Komisija za suce i suđenje NS Federacije BiH je jedina koja je odgovorna za rješavanje pitanja vezanih za suđenje na pomenutoj utakmici. NS BiH ističe da bi ovakvih problema bilo mnogo manje kada bi postojao bar minimum saradnje i uvažavanja između nadležnih komiteta/komisija NS BiH i NS Federacije BiH", navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, Komisija za suce i suđenje Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine jučer je donijela odluku da je suđenje na susretu 17. kola Prve lige FBiH između Goražda i Veleža bilo korektno, što u praksi znači da za NS FBiH nema ništa sporno na meču na kojem su čelnici Veleža ukupno nabrojali 34 greške na njihovu štetu.