{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NS BiH: Poraz od Kipra ugrožava reputaciju A tima, negativni trend se mora zaustaviti

19.9.2014. u 19:43
13
67
NS BiH: Poraz od Kipra ugrožava reputaciju A tima, negativni trend se mora zaustaviti
13
NS BiH: Poraz od Kipra ugrožava reputaciju A tima, negativni trend se mora zaustaviti
Foto: Arhiv/Klix.ba
U Sarajevu je danas pod predsjedavanjem predsjednika Elvedina Begića održana vanredna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH, kojoj su, pored članova izvršnog organa, prisustvovali članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje Duško Bajević, Faruk Hadžibegić i Sead Kajtaz, selektor Safet Sušić, tehnički direktor Denijal Pirić, kao i i članovi Tehničkog komiteta NS/FS BiH.
Nakon što je razmotrena detaljna analiza početka kvalifikacija A reprezentacije za učešće na Evropskom prvenstvu 2016. godine, odnosno utakmica protiv Kipra, a koje su prezentirali selektor, Tehnički direktor i Tehnički komitet, a poslije sveobuhvatne rasprave, usvojeni su slijedeći zaključci:

- Savez je osigurao maksimalne uslove igračima i stručnom štabu za pripreme i početak kvalifikacija za EP (Trening kamp, pravilnici i odluke, finansijske obaveze).

- Izvršni odbor ne može biti zadovoljan onim što je ostvareno na početku kvalifikacija za EP, kao i ukupnom situacijom i atmosferom u najboljoj selekciji.
Izvršni odbor smatra da se negativni trend mora zaustaviti, te da poraz od Kipra značajno ugrožava reputaciju A tima stečenu planiranim, dugotrajnim radom, kao i interese i ciljeve u ovim kvalifikacijama.

- U funkciji poboljšanja atmosfere za ostvarenje željenih rezultata u predstojećim značajnim utakmicama u okviru kvalifikacija za EP, zadužuje se selektor Sušić da sa Tehničkim komitetom i tehničkim direktorom, kao i Odborom za posredovanje i savjetovanje definiše i predloži odgovarajući plan priprema za naredne utakmice, kao i mjere koje treba preduzeti kako bi bio ostvaren konačni cilj A selekcije, plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Naredna sjednica Izvršnog odbora bit će održana u Gradačcu, u petak, 26. 09. 2014. godine, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: