Saznaje Klix.ba
28

NS BiH ne dozvoljava da advokat FK Sarajevo brani klub na današnjoj sjednici Disciplinske komisije

E. B.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odbio da advokat Fudbalskog kluba Sarajevo brani klub na današnjoj sjednici Disciplinske komisije na kojoj će se raspravljati o kazni za Bordo tim zbog prekida utakmice Kupa protiv Borca, saznaje Klix.ba.

Fudbalski klub Sarajevo je želio da njihov advokat prisustvuje današnjoj sjednici Disciplinske komisije koja počinje u 11 sati, no iz Nogometnog saveza je stigla odbijenica na adresu u Titovoj 38b.

Iz Bordo tima su uložili žalbu, te se nadaju kako će je Savez uvažiti i dozvoliti advokatu da iznese odbranu kluba tokom samog procesa.

Prisustvo klupskog advokata na sjednicama Disciplinske komisije nije česta pojava, no nije ni zabranjeno. Najbolji primjer za to je proces iz 2013. godine kada je također prekinut susret između Sarajeva i Borca na Koševu, a tada je advokat Bordo tima prisustvovao sjednici i usmeno iznio odbranu kluba.

Podsjetimo, Sarajevo danas očekuje izricanje kazne jer su igrači Bordo tima napustili teren u 93. minuti susreta četvrtfinala Kupa BiH protiv Borca pri rezultatu 2:1 za gostujući sastav jer su bili izrevoltirani odlukama glavnog sudije Matea Muse iz Čitluka.

Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH je registrovala utakmicu službenim rezultatom 3:0 za Borac, a osim novčane kazne FK Sarajevo se suočava s oduzimanjem bodova, a potencijalne suspenzije se trebaju plašiti i sportski direktor Senijad Ibričić, predsjednik Ismir Mirvić i trener Simon Rožman jer su povukli ekipu s travnjaka.