Kamerunac odbija kontakt
64

Novopriznata kćerka tužila Samuela Eto'oa, zatražila isplatu dvogodišnjeg uzdržavanja

H. H.
Erika Do Rosario Nieves je u februaru zvanično proglašena kćerkom Samuela Eto'oa (Foto: Twitter)
Erika Do Rosario Nieves je u februaru zvanično proglašena kćerkom Samuela Eto'oa (Foto: Twitter)
Dvadesetdvogodišnja Erika Do Rosario Nieves, koja je u februaru zvanično proglašena kćerkom bivšeg kamerunskog nogometaša Samuela Eto'oa, sudskim putem je zatražila isplatu dvogodišnjeg uzdržavanja, nakon nekoliko neuspješnih pokušaja da ga kontaktira.
Zahtjev je podnio njen advokat Fernando Osuna, preko prvostepenog suda broj 83 u Madridu, istog onog koji je Kamerunca proglasio ocem mlade žene nakon što se izjasnio u odsutnosti i nije vodio računa o dokazima iznesenim u procesu.

Advokat je podsjetio sud da Eto'o, kao rezultat velike sportske karijere, "ima važno naslijeđe" koje se sastoji od vozila i kuća, te da ne bi trebao postojati razlog da ispuni zakonsku odgovornos prema svojoj kćerci.

Erika Do Rosario Nieves rođena je kao rezultat veze Eto'oa s njenom majkom prije 23 godine.

Majka mlade žene, tamnoputa djevojka po imenu Adileusa i Eto'o upoznali su se u jednom madridskom noćnom klubu 1997. godine , kada je Kamerunac bio član CD Leganésa.

Kao rezultat veze, navodi se u istoj tužbi, žena je u februaru 1998. godine otkrila da je trudna, što mu rekla Eto'ou, a on je kazao da će se odgovorno ponašati prema djetetu, iako mu je bilo draže da nemaju dijete.

Dodala je i da je u trudnoći pokušavala komunicirati s budućim ocem, ali on joj nije odgovarao ni na telefonske pozive ni na mailove. Djevojčica je rođena 1999. godine u bolnici Alarcón Foundation u Madrid, kada je nogometaš bio član RCD Espanyola, a Eto'o je ni u jednom trenutku nije priznao.

Za provedbu postupka, mlada žena je pružila biološke dokaze koji su potkrijepili njeno svjedočenje, što je natjeralo sudiju da uvaži tužbu, iako Eto'o nikada nije ispunio zahtjeve suda.