Velika podrška
4.5k

Novopazarci otvoreno uz Maroko, zastava duga sedam metara osvanula na tvrđavi

D. P.
Velika zastava Maroka u Novom Pazaru (Foto: Mozzart Sport)
Velika zastava Maroka u Novom Pazaru (Foto: Mozzart Sport)
Nogometna reprezentacija Maroka privukla je simpatije neutralnih navijača širom svijeta, a za ovu reprezentaciju večeras će navijati i Novi Pazar.

Maroko je ispisao historiju nogometa postavši prva afrička reprezentacija u polufinalu Svjetskog prvenstva, no tu se ne planira zaustaviti i želi šokirati još jednog favorita. Rival u večerašnjem polufinalu je Francuska.

Marokanci imaju veliku podršku navijača širom svijeta koji bi voljeli vidjeti da jedna takva reprezentacija izbori finale Mundijala. To bi bilo veliko osvježenje u modernom nogometu.

Podršku Marokancima pružili su Novopazarci. Najveći grad regije Sandžak odlučio je na tvrđavi poznatoj kao Bedem okačiti veliku zastavu Maroka koja će tu biti do utakmice.

Zastava je duga više od sedam metara. Slika iz Novog Pazara obišla je svijet, a cilj je bio poslati poruku podrške pred večerašnji duel.

Zanimljivo, osim građana Novog Pazara, podršku nogometnoj reprezentaciji Maroka pružio je i FK Novi Pazar na zvaničnoj Twitter stranici.

Utakmica između Maroka i Francuske na rasporedu je večeras od 20 sati. Pobjednik će igrati protiv Argentine, koja je u prvom polufinalu sinoć savladala Hrvatsku rezultatom 3:0.