Talentovani napadač
124

Novopazarac (20) s pasošem BiH je junak Partizana, upisao gol i dvije asistencije za pobjedu

N. M.
Baždar slavi gol u dresu Partizana (Foto: Samed Baždar/Instagram)
Baždar slavi gol u dresu Partizana (Foto: Samed Baždar/Instagram)
Nogometaši Partizana večeras su na domaćem terenu sa 3:1 savladali ekipu Železničara i Pančeva, a junak crno-bijelih bio je Samed Baždar.

Radi se o 20-godišnjem napadaču iz Novog Pazara, koji je večeras postigao gol za vodstvo svog tima u 7. minuti, a potom je u 29. minuti i asistirao Bibasu Natchu za 2:0.

U 35. minuti je Baždar izborio i jedanaesterac, u brojnim evropskim ligama se to smatra asistencijom, a Natcho je drugim golom postavio konačnih 3:1 jer je prethodno strijelac za goste bio Hajdin

Mnogi se nakon utakmice pitaju - Ko je Samed Baždar?

Radi se o 20-godišnjem nogometašu iz Novog Pazara, koji se smatra jednim od najvećih srbijanskih talenata, brojni specijalizirani sportski sajtovi su ga 2022. godine svrstavali i među najtalentovanije igrače svijeta, a Partizan je tada odbio ponudu Juventusa za ovog igrača.

Ono što je interesantno, jeste da Baždar posjeduje i pasoš Bosne i Hercegovine, a dosad je nastupao za sve omladinske selekcije Srbije.

Fanovi su ovih dana primijetili da je Baždar na Instagram profilu izbrisao natpis "Reprezentativac Srbije" pa je tako probudio sumnje u to za koju će selekciju igrati u budućnosti.

Na društvenim mrežama se pojavljuju i fotografije njegovih objava iz 2015. godine, kada je očito oduševljeno pratio utakmice Zmajeva i slavio Miralema Pjanića.

Baždar je 20 godina napunio tek nedavno, posljednjeg dana januara, prošao je sve omladinske selekcije Partizana, a još kao kadet isticao se svojim talentom jer je u jednoj sezoni postigao 39 golova i 18 asistencija.

Tada nije imao ni 17 godina, a putovao je na zimske pripreme sa seniorima Partizana u Antaliju.

U aktuelnoj sezoni srbijanske Superlige na 12 utakmica ima 2 gola i 2 asistencije.