Aurelio de Laurentiis
0

"Novog Maradonu ćemo pronaći u Africi"

Totalsport
Dugo se vremena nogometni klub iz Napulja nije nalazio u situaciji kakvoj je sada. Naime, Napoli je trenutno drugoplasirana ekipa talijanske Serije A, sa samo tri boda manje od vodećeg Milana.

Navijači južnjačkog kluba se nadaju da bi se ove sezone moglo ponoviti vrijeme kada je u klubu igrao Diego Armando Maradona, koji je Napoliju donio naslov prvaka Italije u tada strahovito kvalitetnom okruženju Juventusa, Milana i Intera. Maradona je u Napoliju igrao od 1984. do 1991. godine, a u tom razdoblju je Napoli bio i pobjednik Kupa UEFA-e, današnje Evropske lige.

Maradona je i dalje jedan od najomiljenijih nogometaša ikada kada je u pitanju stav Napolijevih navijača, a zna to vrlo dobro i predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis.

"Svaki klub vjerojatno traži nekog novog Maradonu. Nismo ni mi izuzetak, iako je teško pronaći nekog od 15 i 16 godina koji će tri ili četiri godine kasnije oduševiti svijet. No, mi znamo obaviti taj posao i pronaći ćemo novog Maradonu u Africi", kazao je on.

Trenutno je, pak, najbolji igrač kojeg Napoli ima Urugvajac Edinson Cavani, ali i njega traži više od polovice Evrope.

"On je idol naših navijača, ali je pitanje koliko dugo ćemo odolijevati ponudama. Nadam se dovoljno dugo", završio je predsjednik Napolija.