Negativa(c) dana
0

Novo Panić bacio novu ljagu na bh. fudbal

Sarajevo-x.com
Novo Panića dio kladioničarske mafije?
Novo Panića dio kladioničarske mafije?
Vijest sa suda u Bochumu da je sudija Novo Panić učestvovao u namještanju utakmice između Lihtenštajna i Finske bacila je novu mrlju na fudbal u našoj zemlji, koji se ionako suočava sa brojnim, gotovo nerješivim problemima.

Prema riječima optuženika za namještanje utakmica, rezultat kvalifikacijskog dvoboja Lihtenštajna i Finske za odlazak na Svjetsko prvenstvo, u okviru grupe 4, "izmanipuliran je uz pomoć sudije Nove Panića".

Novi su to dokazi da je nekada jedan od najboljih i najperspektivnijih bh. sudija upetljan u poslove kladioničarske mafije koja je namještala utakmice širom svijeta.

Sudija Novo Panić namjestio utakmicu kvalifikacija za SP?

Podsjećamo da je prethodno Panić povezan sa namještanjem utakmice mladih reprezentacija Švicarske i Gruzije u Luganu. Prema svjedočenju hrvatskog državljanina Marija C., Panić je za spornu utakmicu primio 50.000 eura. Panića je zbog namještanja utakmice UEFA doživotno suspendovala.

Svojim postupcima i vezama sa kladioničarskom mafijom Panić je ponovo fudbal u BiH doveo u negativan kontekst. Umjesto da iskoristi priliku da se istakne na međunarodnoj fudbalskoj sceni i Evropi pokaže da postoje svijetli izuzetci iz bh. fudbalskog sivila, Panić je šansu prokockao i sebi zauvijek zatvorio vrata.

Sigurno je da će se Panićeva umiješanost u namještanja utakmica i UEFA-ina suspenzija negativno odraziti i na eventualni budući angažman bh. sudija na međunarodnoj sceni.