Revijalna utakmica u Zenici
0

Novinari protiv nekadašnjih reprezentativaca

Sarajevo-x.com
Zenica
Zenica
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine u petak 7. oktobra na Bilinom polju igraju važnu utakmicu protiv Luksemburga u sklopu kvalifikacija za Euro 2012. Nekoliko sati ranije, u zeničkoj Areni, nekadašnji fudbalski asovi, koji su ponosno nosili dres državnog tima, odmjerit će snage na malom terenu protiv ekipe sportskih novinara.

Asocijacija sportskih novinara federacije BiH organizator je utakmice u kojoj će s jedne strane biti proslavljeni asovi koji su pisali historiju bh. fudbala Muhamed Konjić, Sergej Barbarez, Vedin Musić, Elvir Bolić, Vlatko Glavaš, Almir Tolja, Nermin Šabić, Elvir Baljić, Omer Joldić, Senad Brkić, Marko Topić, Mirza Varešanović, Senad Begić, a s druge strane s selektor Jasmin Ligata (Oslobođenje) je odabrao svoj tim koji čine Oleg Lokmić (Dnevni avaz), Sinan Sinanović (San), Emir Delić (Hayat TV), Bakir Tiro (Sport Centar), Goran Šumar (Avazov Sport), Almir Šećkanović (Oslobođenje), Denis Huseinbegović (TV 1), Samir Šišić (Sport Centar), Avdo Avdić (FTV), Harun Bošnjak (Radio Q Zenica), Admir Beganović (sportsport.ba), Jasmin Škandro, Mirza Kusturica (Sportin.ba), Džan Šebić (TV 1), Amer Čulić (Avaz)...

Muhamed Konjić je izrazio zadovoljstvo što će se nakon dugo vremena na jednom mjestu okupiti nekadašnji igrači koji su nosili dres nacionalnog bh. tima.

  • Sjajna stvar i odlična ideja koja je potekla od sportskih novinara. Lijepo je da se družimo i da se prisjetimo nekih lijepih trenutaka iz prošlosti. Novinarima obećavamo da nećemo imati pardona prema njima i da ćemo igrati maksimalno ozbiljno.

S druge strane selektor ''sportskih novinara'' Jasmin Ligata je rekao:

  • Biće i nekolicina menadžera i potrebno je odigrati što bolje, jer nikad ne znaš ko te iz neke firme može gledati. Ako su bivši reprezentativci bolji fudbaleri, ne znači da se bolje svađaju i podapinju.

Utakmica počinje u 16:30h u zeničkoj Areni. Nakon meča, druženje se u hotelu Zenica na zajedničkom ručku, a onda svi putevi vode na Bilino polje.

Ulaz u dvoranu zenička Arena je slobodan za sve one koji na licu mjesta žele vidjeti nekadašnje asove reprezentacije, ali i sportske novinare koji obećavaju neizvjesnu utakmicu.