Skandal
15

Novinari nasrnuli na španskog trenera tokom konferencije za medije, razlog je bizaran

N. M.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Veliki skandal izazvalo je nekoliko novinara na konferenciji za medije nakon jučerašnje utakmice Iraka i Jordana na Azijskom kupu u nogometu.
Novinari su u jednom trenutku krenuli ka selektoru Iraka Jesusu Casasu kako bi se fizički obračunali s njim, pa je moralo reagovati obezbježenje i odstraniti ih iz prostorije.

Casas je bio u šoku jer na takvo nešto definitivno nije navikao, a razlog napada novinara je potpuno bizaran.

Naime, novinari su bili ljuti jer je Casas dao nekoliko intervjua za španske medije, dok je navodno njih ignorisao, a poručili su mu i da je zbog tih intervjua zapostavio svoje selektorske obaveze.

"Nijedan trener timova koji su prošli u osminu finala nije davao intervjue prije mečeva, kako je moguće da si pomislio da to radiš? To je sramota", poručio je jedan od novinara, a Casas je poslije u čudu nastavio svoje obraćanje.

"Nikada mi se ovo nije dogodilo, ne znam da li će ponovo. Morate imati na umu da je ovde drugačije. Oni nisu akreditovani mediji. Dovoljno je da imate Instagram nalog i 100.000 pratilaca ili Youtube kanal. Oni nisu profesionalci. Teško je uporediti sa drugim zemljama", rekao je Casas dodavši da nije želio da prekine konferenciju kao što su to oni željeli.

Podsjećamo, Irak je jučer nakon preokreta poražen od selekcije Jordana s 3:2 i završio je učešće na Azijskom kupu u osmini finala.