Ispovijest bivšeg igrača
266

Novi život Ivana Klasnića: Ostao sam bez kose, uzimam tablete svako jutro

N. K.
Ivan Klasnić (Foto: Instagram)
Ivan Klasnić (Foto: Instagram)
Nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić bio je gost iznenađenja na hrvatskom Sport Festu, a u razgovoru za medije dotakao se brojnih tema među kojima je bilo i njegovo zdravlje.

Naime, Klasnićevo dijagnoza zatajenja rada bubrega krajem 2006. promijenila je u potpunosti život ovog sportiste.

"Prvo mi je presađen bubreg od majke, ona je bila prvi donor. To je bilo u januaru 2007., da bi nakon osam mjeseci, budući da mi je organizam odbacio taj bubreg, slijedila druga transplantacija. Tada je donor bio otac", rekao je Klasnić, a prenose Sportske novosti.

S tim transplantiranim bubregom Klasnić se upisao u nogometnu historiju postavši prvi igrač koji je s presađenim bubregom zaigrao na nekom velikom, službenom takmičenju. Bilo je to na Euru 2008. u Austriji i Švicarskoj. Nije samo zaigrao već je i postigao gol u četvrtfinalu protiv Turske. Međutim, prava drama Klasnićevoj porodici događala se gotovo desetljeće kasnije. Tijelo je odašiljalo signale da ni drugi transplantirani bubreg više ne djeluje.

"Pa... gledajte, medicina jednostavno nije uznapredovala toliko da može jamčiti kako će neki transplantirani bubreg biti vječan, a još je manje prognoza koliko će on trajati. Eto, majčin bubreg mi organizam nije prihvatio, odnosno odbacio ga je jako brzo. Očev je izdržao devet i po godina. Ovaj sada je od neke žene koja je preminula i tako sam dobio bubreg, ne znam ko je ona, znam samo da je bila dvije godine starija od mene kada je preminula", ističe Ivan.

Osim pomalo promijenjenog izgleda, barem u pogledu frizure koje nema, stanje mu je zasad dobro.

"Uzimam tablete svako jutro, svaku večer. Pokupio sam i neki virus, pa je zato, evo, ova kosa nekuda otišla. Međutim, bubreg radi sjajno, stopostotno odgovara mom organizmu kako su mi i rekli liječnici", rekao je Klasnić koji će u januaru proslaviti 42. rođendan.

Podsjetimo, Klasnić je za Hrvatsku odigrao 41 utakmicu i postigao 12 pogodaka, a u Werderu 49 golova u 151 utakmici te je bio ključan igrač bremenskog rima koji je 2004. osvojio dvostruku krunu.