Favre dobio otkaz
721

Novi trener Borussije Dortmund je Edin Terzić porijeklom iz BiH

H. H.
Terzić je porijeklom iz BiH, a rođen je u Njemačkoj (Foto: Twitter)
Terzić je porijeklom iz BiH, a rođen je u Njemačkoj (Foto: Twitter)
Prema informacijama Bilda Borussija Dortmund je uručila otkaz Lucienu Favreu (63) manje od 24 sata nakon debakla i poraza na domaćem terenu 5:1 protiv Stuttgarta.
Zvanična potvrda iz kluba iz Dortmunda trebala bi uslijediti tokom dana, a ekipu će privremeno preuzeti Favreov dosadašnji pomoćnik Edin Terzić (38).

Švicarski stručnjak bio je trener Milionera dvije godine, sa kojima je dva puta bio vicešampion Njemačke. Na klupi Borussije proveo je 110 utakmica u kojima je ostvario skor od 68 pobjeda, 17 remija i 25 poraza.

Ipak, nakon tri vezana domaća poraza u Bundesligi (Bayern, Köln, Stuttgart) Uprava kluba iz Dortmunda uručila je otkaz Favreu, a Borussiju će u narednom periodu voditi pomoćnik Edin Terzić, koji bi navodno trebao ostati na mjestu trenera do kraja sezone.

Terzić je porijeklom iz BiH, a rođen je u Njemačkoj. Nakon igračke karijere tokom koje je nastupao uglavnom za niželigaške klubove, 2010. godine je počeo raditi kao trener u omladinskim kategorijama Borussije Dortmund.

Jedno vrijeme bio je pomoćnik Slavenu Biliću u Bešiktašu i West Hamu, a od 2018. je asistirao Favreu u stručnom štabu Milionera.

Borussia Dortmund je nakon 11 odigranih kola petoplasirana sa 19 bodova, pet manje od trenutnih lidera Bayerna i Leipziga.