Prvo javno obraćanje
10

Novi trener Adnan Ornek: Vrijeme je da Čelik bude u vrhu tabele

Piše: E. M.
Adnan Ornek (Foto: E. M./Klix.ba)
Adnan Ornek (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometni klub Čelik danas je zvanično predstavnicima medija i javnosti predstavio novog šefa stručnog štaba Adnana Orneka koji je u posljednjem angažmanu vodio turski Bursaspor.

Adnan Ornek je 52-godišnji bivši trener i koordinator za mlade turskog Bursaspora, a na današnjem predstavljanju medijima je kazao kako je njegov cilj pravljenje dobrih temelja i kadra koji će voditi klub u novom premijerligaškom takmičenju.

Svjestan je da će naredna premijerligaška sezona za Čelik biti jedna od težih, ali da je došlo vrijeme kada će Čelik postizati dobre rezultate.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Bit će potrebno vrijeme za neke stvari, a naš cilj je da iz ovog grada izlaze fudbalske zvijezde. Svi navijači Čelika morat će imati strpljenja u ovoj sezoni, a sve ono što je u mojoj moći ću staviti na raspolaganje kako bi Čelik bio u vrhu", izjavio je Ornek koji je ugovor s Čelikom potpisao na tri godine.

Dodao je kako je sretan što je u ozbiljnom klubu kao što je Čelik, a u narednih nekoliko dana bit će potpisani ugovori s igračima koji će činiti kostur ekipe.

Svoje pripreme nogometaši Čelika do nedjelje će obavljati u Zenici, nakon čega za vikend odlaze u Bolu na planinu Avant gdje će odraditi drugi dio priprema.

Na drugom dijelu priprema će im se priključiti igrači van BiH, a jedan od njih je i Pascal Okoli.

"Na drugom dijelu priprema ćemo ostati 12 dana i trebali bismo odigrati pet utakmica. Na raspolaganju ćemo imati blizu 25 igrača", kazao je Ornek.

U narednim danima će biti poznata i imena igrača koji će ostati u Čeliku, kao i s kime će zenički premijerligaš potpisati nove ugovore. Sudeći prema Ornekovim planovima, pred Čelikom je teška, ali ne i nemoguća misija.