Nogomet
0

Novi stadion mamac za navijače Juventusa

Totalsport
Novi stadion Juventusa
Novi stadion Juventusa
Nakon napuštanja bivšeg Stadija delle Alpija, talijanski nogometni gigant Juventus je posljednjih pet godina bio domaćin na Olimpijskom stadionu u Torinu.

Delle Alpi je 1990. godine bio izgrađen za potrebe Svjetskog prvenstva, kao zamjena za vremešni Comunale, tadašnje ime današnjeg Olimpica. Dizajn bivšeg Delle Alpija bio je žestoko krtiziran zbog loše vidljivosti, odnosno velike udaljenosti dijelova tribina od nogometnog igrališta, uz koje je bila izgrađena i atletska staza.

Delle Alpi, koji je Juventus kupio od gradskih vlasti 2003. godine, bio je njegov dom, kao i gradskog rivala Torina, od 1990. do 2006. godine, kada su se oba kluba preselila na obnovljeni Olimpico.

Juventus je 2006. godine odlučio srušiti Delle Alpi, kako bi na tom mjestu izgradio svoj novi stadion. Isti još nema ime, a dobit će ga prilikom inauguracije 8. septembra, samo tri dana prije prvenstvene utakmice protiv Parme.

Novi stadion bit će puno intimniji od Delle Alpija za simpatizere "stare dame", koji će biti bliže igralištu jer na njemu nema atletske staze. U pitanju je puno moderniji objekt od bivšeg Delle Alpija, koji će sadržavati šoping-centar i parkiralište za 4.000 vozila.

Sve to kao da je veliki mamac za navijače Juventusa, budući da je već 23.000 njih kupilo sezonske ulaznice za stadion kapaciteta od 41.000 gledatelja. U pitanju je progres od 56 posto u odnosu na prošlu sezonu, kada je 14.600 Juventusovih fanova kupilo sezonske ulaznice.