Jose sve bliži otkazu
58

Novi šamar za Mourinha: I West Ham se poigrao s Manchester Unitedom

Piše: E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho je svakim danom sve bliže i bliže otkazu na klupi Manchester Uniteda. Novi šamar Crvenim đavolima danas je opalio West Ham.

Čekićari su slavili danas na Olimpijskom stadionu u Londonu rezultatom 3:1 u sedmom kolu engleskog Premiershipa.

Mourinho je opet mudrovao sa sastavom, te je odlučio da mu Sanchez i Valencia nisu potrebni, a u igru je gurnuo mladog Mctominayja i Fellainija, što mu se obilo o glavu.

Domaćin je poveo već u 5. minuti kada je Zabaleta sjajno ubacio sa desne strane a Anderson petom smješta loptu iza De Geinih leđa.

U 43. minuti nakon kornera lopta je došla do Jarmolenka koji se dugo namještao na šut, no udarac je bio katastrofalan, ali je lopta pogodila Lindelöfa i završila u samim rašljama Unitedovog gola za 2:0.

Tračak nade Crvenim đavolima donio je Rashford koji se u 71. minuti sjajno snašao na prvoj stativi nakon Shawovog ubačaja i smanjio na 2:1, ali je samo tri minute kasnije odbrana Uniteda bila katastrofalno postavljena i Noble je izbacio Arnautovića samog pred De Geu, a Austrijanac je rutinski poslao loptu u mrežu za konačnih 3:1.

Manchester Unitedu je ovo bio drugi vezani i treći poraz ukupno u Premiershipu, te će Mourinho morati ovaj put smisliti zaista dobar razlog kada bude polagao račune pred Edom Woodwardom ukoliko bude želio dočekati meč protiv Valencije u Ligi prvaka na klupi Crvenih đavola.