Bordo tim desetkovan
6

Novi problem za Musemića: Benjamin Tatar van terena 20-ak dana

N. K.
Tatar na utakmici protiv Veleža (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tatar na utakmici protiv Veleža (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajeva u narednih 20-ak dana neće moći zbog povrede računati na ofanzivca Benjamina Tatara (25), koji se tako priključio velikom broju povrijeđenih igrača Bordo tima.

Šef struke Husref Musemić se tako našao u novim problemima budući da na Tatara, osim na večerašnjem meču protiv Širokog Brijega (20:00 sati), neće moći računati ni na predstojećem gradskom derbiju protiv Željezničara (subota).

"Kod Benjamina je dijagnostikovan sindrom bolnih prepona. Pored toga nalaz je pokazao i hronicni entezitis aduktora. Trenutno se provodi fizikalna terapija dva puta dnevno u kombinaciji s medikamentoznom terapijom", potvrdili su za portal Klix.ba iz kluba s Koševa te dodali da Tatar također radi vježbe opšte fizičke snage uključujući teretanu i specifični trening pod kontrolom trenera.

Podsjetimo, Tatar je u Sarajevo stigao prošlog ljeta iz Slaven Belupa i dao je veliki doprinos u osvajanju duple krune Bordo tima.

I ove sezone igra na zavidnom nivou. U devet odigranih utakmica u svim takmičenjima postigao je dva pogotka i upisao tri asistencije.