Ponovo pod lupom UEFA-e
92

Novi problem za Hrvate: S tribina u Osijeku protiv Turske se čule ustaške pjesme i rasistički povici

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Hrvatski nogometni savez ponovo se nalazi u velikom problemu nakon što su se sinoć s tribina u Osijeku protiv Turske čule ustaške pjesme i rasistički povici.
Kontrole na ulazima Opus Arene u Osijeku na utakmici između Hrvatske i Turske (0:1) u kvalifikacijama za Euro su bile rigorozne s obzirom da su se u HNS-u bojali da neko ne ponovi incident iz Rijeke na utakmici protiv Latvije i unese ustašku zastavu.
@trollgol1 Sramota na Opus Areni #vatreni #hrvatska #turska #opusarena #osijek #turska #fyp #fypシ ♬ original sound - trollgol

I dok su u tome uspjeli, te na tribinama nije bilo nijedne ustaške zastave, nisu uspjeli zaustaviti nekoliko neodgovornih pojedinaca da tokom utakmice izvikuju ustaške parole.

Kako piše 24sata.hr, od 43. minute do kraja prvog poluvremena, u najmanje tri navrata, u TV prijenosu čuli su se stihovi ustaške koračnice: "Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom".

Veći dio navijača odgovorio im je zvižducima, a policija je na poluvremenu tražila da se posebno snime gledatelji sa sektora s kojeg se čulo sporno skandiranje.

No, to nije bio jedini incident na utakmici koji će UEFA detaljno analizirati. Navijači su u 90. minuti nezadovoljni suđenjem skandirali "cigani, cigani", a takvo rasističko ponašanje UEFA ne toleriše ni najmanje.

Podsjetimo, Hrvatska je pod uslovnom kaznom UEFA-e, a vidjet ćemo kakvu će sada krovna kuća evropskog nogometa donijeti nakon sinoćnje utakmice i novih ispada navijača.