Projekat za budućnost
0

Novi premijerligaš Posušje planira izgradnju fantastičnog stadiona sa 8.000 sjedećih mjesta

K. H.
Novi bh. premijerligaš - HŠK Posušje, predstavio je idejni projekat stadiona Mokri Dolac koji bi u budućnosti trebao imati kapacitet od 8.000 sjedećih mjesta.
Iz kluba navode da postojeći stadion Mokri Dolac ima ogroman potencijal da postane adekvatna sportska građevina. Ističu da je stadion pozicioniran unutar gustog urbanog tkiva i da se oko njega nalazi javni prostor koji može i treba opsluživati pratećim sadržajima takvu infrastrukturnu građevinu. Projektno rješenje podijeljeno je u više faza, a kao takvo ima i fleksibilnost za dinamiku izgradnje s obzirom na buduće potrebe i prioritete. Izgradnjom pojedine faze sukcesivno se zadovoljavaju i kategorije stadiona, a u konačnici rezultira četvrtom kategorijom po UEFA-inom pravilniku s kapacitetom od 8.000 ljudi.

"Zbog nadolazećih investicija u nogometni stadion izradili smo dugoročnu idejnu studiju cijele zone Mokri Dolac, buduće 'Posušje Arene' koja će služiti kao strategija razvoja nogometne infrastrukture u narednim godinama", izjavio je predsjednik HŠK Posušje, Dario Sesar.

"Prestali smo sanjati, sada ovo živimo", poručili su iz kluba.

Nogometaši Posušja nakon 12 godina vratili su se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine budući da su tri kola prije kraja prvenstva Prve lige FBiH osigurali prvo mjesto na tabeli.