Pred skautima
39

Novi poraz nogometa u Srbiji pred očima Evrope: Igrači Čukaričkog sjedili na terenu

Klix.ba
Foto: Printscreen/Youtube
Foto: Printscreen/Youtube
Nogometaši Čukaričkog u znak protesta nakon katastrofalnih sudijskih odluka u meču 31. kola protiv Radničkog iz Ništa odlučili su sjesti na teren, što je drugi put u ovogodišnjem izdanju Super lige da jedna ekipa nezadovoljna "bojkotuje" igru.

Podsjećamo, na utakmici 17. kola Superlige Srbije između Spartaka i Borca iz Čačka, igrači Borca su na startu drugog poluvremena u znak protesta posjedali na zemlju leđima okrenuti golu. Ustali su nakon desetak minuta i potom uglavnom vršili opstrukciju igre i ispucavali loptu u aut, kad god su bili u mogućnosti.

Ovaj put, nakon što je sudija dosudio diskutabilan penal za Radnički, uz crveni karton za domaćeg nogometaša, kasnije i štopera i pomoćnog trenera, igrači Čukaričkog odlučili su sjesti na teren. (11:20)

Poražavajuća stvar za nogomet u Srbiji jeste činjenica da je na ovoj utakmici prisustvovao veliki broj inostranih skauta, a sredinom drugog poluvremena, mnogi od njih napustili su stadion okrenuvši glavu od onog što se kod nas zove nogomet, a u stvarnosti je iživljavanje nad sportom.