Premiership
0

Novi podbačaj Liverpoola

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Patnjama navijača Liverpoola ne nazire se kraj. Njihovi su ljubimci na gostovanju kod Stokea, u prvoj utakmici 22. kola engleskog nogometnog prvenstva, osvojili samo jedan bod, odigravši 1-1.

Tim Rafaela Beniteza udaljila se za još jedan veliki korak od osnovnog cilja ove sezone, plasmana u Ligu prvaka, za što je potrebno osvojiti barem četvrto mjesto na kraju prvenstva. Nakon što su ispali iz Lige prvaka, Carling Cupa, a ove sedmice i FA Cupa, i to izgubivši na svom Anfieldu od drugoligaša Readinga 2-1 u produžetku, ''redsi'' su na stadionu Britannia pretrpjeli novi veliki udarac.

Bez povrijeđenih Gerrarda, Torresa i Benayouna, igrači Liverpoola ipak su uspjeli doći do vodećeg pogotka u 57. minuti. Fabio Aurelio izveo je slobodni udarac s desne strane, a Sotirios Kyrgiakos je u gužvi iz neposredne blizine uspio nekako ugurati loptu u mrežu, više sretno nego spretno.

Nakon toga su Stokeovi nogometaši napravili opsadu Liverpoolovog gola, a upornost im se isplatila u 90. minuti, nakon kornera s desne strane. Matthew Etherington glavom je prebacio loptu na drugu, desnu vratnicu, lopta je preletjela sve Liverpoolove igrače i sletjela na nogu Roberta Hutha koji nije imao problema iz blizine poentirati za 1-1.

Stoke je i u nadoknadi od pet minuta nastavio s napadima, ali bliže pobjedničkom pogotku ipak su bili gosti, u posljednjim trenucima, ali Dirk Kuyt je glavom pogodio – stativu!

Spomenimo da je u Liverpoolu debitirao Maxi Rodriguez, koji je ušao u igru u 78. minuti.

Liverpool je s ovim bodom ostao na sedmom mjestu na tabeli, sada sa 12 bodova manje od vodećeg Chelseaja i utakmicom više. Puno je važnije da ''redsi'' za četvrtim Manchester Cityjem zaostaju četiri boda, a City, dakako, ima također susret manje. Stoke je 10. na tabeli s 25 bodova.

Premiership, 22. kolo: Stoke – Liverpool 1-1 (Huth 90 / Kyrgiakos 57)

Redoslijed:

  1. Chelsea 45 (-2)
  2. Manchester United 44 (-1)
  3. Arsenal 42 (-2)
  4. Manchester City 38 (-2)
  5. Tottenham 37 (-2)
  6. Aston Villa 35 (-2)
  7. Liverpool 34 (-1)