Nakon Adema Ljajića
17

Novi Pazar nastavlja furiozan prijelazni rok, potpisao još jedan bivši reprezentativac Srbije

D. P.
Šćepović u dresu Srbije (Foto: Starsport)
Šćepović u dresu Srbije (Foto: Starsport)
Nakon što je pravu euforiju stvorio dolazak Adema Ljajića u klub, FK Novi Pazar je dovođenjem pouzdanog napadačkog imena nastavio furiozan prijelazni rok.

Svega tri dana nakon dolaska Adema Ljajića, još jedno provjereno ime stiglo je u Novi Pazar. Riječ je također o bivšem reprezentativcu Srbije, napadaču Marku Šćepoviću.

Ovaj iskusni napadač (32) igrao je širom Evrope i efikasnim nastupima stigao je do dresa reprezentacije. Igrao je za Mallorcu, Olympiakos, Partizan, Terek, Mouscron, Vidi, Rizespor...

Za reprezentaciju Srbije odigrao je pet utakmica, a posljednji klub mu je španski drugoligaš Lugo. Iz Novog Pazara predstavili su ga kao bombastičnog napadača, čime je završen prijelazni rok.

"Stigao je novi bombastični napadač Marko Šćepović u FK Novi Pazar. Ovaj momak, poznat po svojim golgeterskim vještinama, dolazi pravo iz Španije, tačnije FC Luga, da osvoji srca naših navijača. Sa više od 125 golova u renomiranim ligama Španije, Turske, Srbije, Mađarske, Grčke i Kipra, i sa nekoliko šampionskih titula u svojoj torbi, Šćepović je pravo pojačanje koje smo čekali", ozvaničili su iz FK Novi Pazar.

To je drugo veliko pojačanje u svega nekoliko dana. Rođeni Novopazarac Adem Ljajić potpisao je za klub i sinoć je u debiju sjajnim pogotkom donio pobjedu svom timu.

Tako je Novi Pazar nastavio sve činiti za ostvarenje jedinog cilja, a to je plasman u evropska takmičenja.