Najava 12. kola
0

Novi okršaj "zmajeva" u Bundesligi

Sarajevo-x.com
Ambiciozni Hoffenheim danas na svom terenu dočekuje zahuktalu ekipu Wolfsburga, koju je trener Armin Veh uspješno doveo nadomak plasmana u prvih 16 timova Lige prvaka. Ovaj susret našoj publici značajan je i zbog činjenice da će na Rhein Neckar Areni snage odmjeriti i bh. reprezentativci.

U timu Hoffenheima u bundesligaškom okršaju Vedad Ibišević i Sejad Salilović pokušat će se oduprijeti Edinu Džeki i njegovom klupskom kolegi Zvjezdanu Misimoviću iz Wolfsburga.

Nakon gostujuće pobjede protiv Bešiktaša u Turskoj, prošlogodišnji prvaci Njemačke u najboljoj su poziciji u Ligi prvaka od ostalih njemačkih klubova. Bayern iz Minhena i Stuttgart nalaze se blizu eliminacije iz takmičenja.

Hoffenheim ima u planu svoj kvalitet u Evropi pokazati naredne sezone, a njihov trener Ralf Rangnick ne krije oduševljenje svojim sljedećim protivnicima.

"Brane titulu prvaka Njemačke i jedini su njemački tim sa dobrim šansama za prolazak dalje u Ligi prvaka", kaže Rangnick za ESPN. "Ovaj meč je za nas izazov kojem jedva čekamo. Da bismo osvojili sva tri boda morat ćemo igrati najbolje što znamo."

Trener "vukova" Armin Veh svjestan je opasnosti koje prijete i vjeruje da je Rangnickov tim već postao jedan od najboljih u Bundesligi.

Petoplasirani Hoffenheim na tabeli ima prednost od dva boda u odnosu na "vukove", a današnja pobjeda mogla bi ih vinuti u sam vrh, gdje su se i nalazili u prvom dijelu prošle sezone.

Samo je Leverkusen primio manje golova od njih, a novopridošli igrač Maicosuel pokazao je sjajnu formu proteklih sedmica.

Rangnick najvjerovatnije neće praviti neke velike izmjene u sastavu, dok se u tim Wolfsburga sa odmora u rodnom Brazilu vraća tamnoputi napadač Grafite. Uprkos tri remija u četiri prethodna meča domaće lige, njihov tim se ne smije podcijeniti.

Ova utakmica počinje u 15:30 sati.

Popularna online kladionica bet-at-home za pobjedu Hoffenheima nudi kvotu od 2.20, za remi 3.25, a za pobjedu gostiju 3.10.

U ostalim susretima 12. kola Bundeslige u subotu sastaju se: Bayern Minhen - Schalke, Borussia M’gladbach – Stuttgart, Mainz – Nuernberg, Bochum – Freiburg, a u nedjelju su na programu utakmice: Hannover – Hamburg, Hertha Berlin – Koeln, Werder Bremen – Borussia Dortmund.

Sinoć je lider na tabeli Bayer iz Leverkusena pobijedio Eintracht iz Frankfurta sa visokih 4:0.