Bivši selektor Zmajeva
98

Novi neuspjeh Roberta Prosinečkog: Kayserispor ispao iz turske Superlige

K. H.
Robert Prosinečki (Foto: I. Š./Klix.ba)
Robert Prosinečki (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ekipa Kayserispora koju s klupe predvodi bivši selektor nogometne reprezentacije BiH ispala je iz turske Super lige nakon poraza od Trabzonspora u posljednjem kolu rezultatom 2:1.

Njegovom timu u posljednjem kolu trebala je pobjeda protiv drugoplasiranog Trabzonspora, a pod uslovom da Rizespor izgubio od Fenerbahčea.

Trabzonspor je u vodstvo stigao u 63. minuti kada je Novak pogodio za 0:1, da bi u 85. minuti Pedro Henrique s bijele tačke poravnao na 1:1. Kayserispor je nakon toga bacio sve karte u napad, imali su nekoliko dobrih prilika, a kada nisu uspjeli postići gol, u 96. minuti primili su pogodak i izgubili sve nade da mogu ostati u najjačem rangu.

Što se tiče meča između Fenerbahčea i Rizespora, tu je domaći tim upisao pobjedu od 3:1 i tim Roberta Prosinečkog zaista ima za čim žaliti jer su na kraju imali veliku priliku da ostanu u najboljem društvu.

Kayserispor je prvenstvo završio na posljednjem mjestu sa 32 osvojena boda, koliko imaju i Yeni Malatyaspor i Ankaraguču koji su također ispali iz lige, dok je Rizespor prvi iznad zone ispadanja sa 35 osvojenih bodova.

Od ranije je poznato da je Bašakšehir prvak Turske za ovu sezonu.