Njemačka
0

Novi kladioničarski skandal na vidiku

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Njemačku potresa novi kladioničarski skandal koji bi ovaj put mogao izaći iz granica te države. Policija je u četvrtak uhapsila nekoliko osoba zbog sumnje u namještanje utakmica u nekoliko europskih nogometnih liga.

Objavio je to u saopštenju ured državnog tužitelja u Bochumu uz dodatak kako se radi o međunarodnom lancu kladioničarske mafije.

Uhapšeno je navodno i nekoliko osoba izvan Njemačke, ali zasad nije poznato o kojim se državama radi.

"Obavljen je veći broj pretresa i hapšenja u cijeloj Njemačkoj i izvan nje", stoji u saopštenju.

Uhapšeni su osumnjičeni za pokušaj utjecaja na igrače, trenere i suce u nekoliko europskih liga. Glasnogovornik Njemačkog nogometnog saveza Harald Stenger izjavio je kako prema inicijalnim izvještajima nijedan njemački klub nije umiješan u aferu.

Više bi informacija trebalo biti poznato u petak kada će ured tužitelja održati konferenciju za novinare na kojoj bi trebao biti nazočan i predstavnik Europske nogometne federacije (UEFA).

Posljednji se put Njemačka u srcu kladioničarske afere našla prije četiri godine kada je otkriveno da je sudac Robert Hoyzer namjestio nekoliko utakmica u suradnji s međunarodnom mafijom. Hoyzer je osuđen na dvije godine i pet mjeseci zatvora.