4. kolo Premiershipa
39

Novi kiks Manchester Cityja, sjajni Leeds osvojio bod protiv Građana

F. Z.
Leeds United osvojio bod protiv Manchester Cityja (Foto: EPA-EFE)
Leeds United osvojio bod protiv Manchester Cityja (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja gostovali su večeras na stadionu Elland Road kod Leeds Uniteda u 4. kolu engleskog Premiershipa, a susret je završen rezultatom 1:1.

Uoči ove utakmice Guardiola je istaknuo da je trener Leeds Uniteda Marcelo Bielsa nogometni stručnjak kojem se najviše divi, a na susretu smo vidjeli otvoren nogomet kakav oba trenera preferiraju i skoro 40 udaraca prema golu.

Nakon prvih 45 minuta susreta bilo je 1:0 za Manchester City, a jedini strijelac bio je Raheem Sterling. Mogao je u finišu prvog poluvremena Leeds United i izjednačiti, ali je Ederson odlično branio.

Leeds je do boda došao u 59. minuti susreta, a strijelac je bio Rodrigo. Imao je Leeds do kraja susreta nekoliko prilika da dođe do poptunog prekoreta, a prijetili su i nogometaši Manchester Cityja na drugoj strani, ali je ostalo 1:1.

Građani su tako ostali bez pobjede u Premiershipu na dva uzastopna susreta. Nakon 2:5 na Etihadu protiv Leicester Cityja, večeras je Guardiola ostao bez dva boda u duelu s Leeds Unitedom.

Tabela: