Nakon asistencije Višće
31

Novi haos u Turskoj čim se nogomet vratio: Prekinut meč, igrači se povukli s terena

D. P.
Igrači se povlače s terena (Foto: Screenshot)
Igrači se povlače s terena (Foto: Screenshot)
Turski nogomet posljednjih sedmica ima brojne probleme, a čim se liga ponovo restartovala, danas smo odmah dobili novi skandal.

Utakmica Istanbulspora i Trabzonspora prekinuta je u 72. minuti nakon što su domaći nogometaši odbili da nastave igrati. Samoinicijativno su izašli s terena, očigledno nezadovoljni sudijskim odlukama.

Gostujući Trabzon u trenutku prekida imao je dva gola prednosti, a zanimljivo je da je prekidu prethodila asistencija našeg Edina Višće koji je u 68. minuti namjestio gol Paulu Onuachuu.

Nije poznato šta će biti s utakmicom, a najvjerovatnije će biti registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist gostujuće ekipe. Detalj koji je izrevoltirao domaće igrače i navijače je situacija u kojoj sudija nije pokazao na penal za domaći tim, a u narednom napadu gosti su postigli gol za vodstvo.
Turski nogomet nastavljen je danas nakon što je osam dana bio prekinut zbog potpunog haosa na utakmici Ankaragucua i Rizespora. Tada je predsjednik Ankare Faruk Koca pretukao sudiju Halila Umuta Melera.

Zbog tog poteza, potpuno opravdano, Koca je doživotno izbačen iz nogometa.