Premijer liga BiH
17

Novi dvoboj Širokog i Željezničara na Pecari, Radnik protiv Mladosti

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Derbiji između Širokog Brijega i Željezničara nastavljaju se u 17. kolu BHT Premijer lige BiH. Novi okršaj ova dva tima odigrat će se danas od 16:00 sati na stadionu Pecara, a na rasporedu je i meč između Radnika iz Bijeljine i Mladosti iz Doboja kod Kaknja (14:00 sati).

Široki i Željezničar igraju i za prvo mjesto na tabeli, jer pobjednik u ovom meču zauzet će lidersku poziciju koju čuva Zrinjski, a Plemići su prvoplasirani nakon jučerašnje pobjede nad Vitezom (3:0).

Radnik Bijeljina - Mladost DK (14:00 sati, BHRT)

Radnik je povezao dvije uzastopne pobjede nakon što je kod kuće savladao Čelik, a onda u gostima slavio i protiv GOŠK-a iz Gabele. Ovaj meč veoma je važan za oba tima jer Radnik i Mladost se bore za plasman u Ligu za prvaka koja počinje u drugom dijelu sezone, a Mladost je trenutno u boljoj poziciji i zauzima šesto mjesto, dok je Radnik na sedmom mjestu.

Da bi ostala na šestom mjestu koje vodi u Ligu za prvaka, Mladost danas može i remizirati, a u slučaju da se to desi, ekipa Edisa Mulalića bi upisala treći uzastopni ligaški meč bez pobjede nakon što je prethodno remizirala protiv Širokog i izgubila od Sarajeva.

Široki Brijeg - Željezničar (16:00 sati, Moja TV)

U četvrtak u okviru prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH Željezničar je kao gost na Pecari golom rezerviste Anela Šabanadžovića slavio protiv Širokog rezultatom 1:0, a ovo će biti drugi u nizu meč između ova dva protivnika. Treći uzastopni meč između Širokog i Željezničara čeka nas u srijedu na Grbavici u uzvratnom meču četvrtfinala Kupa BiH.

Nakon devet uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima Široki Brijeg je upisao remi protiv Mladosti u ligi i navedeni poraz od Željezničara u Kupu. Može se primijetiti koliko ekipi Gorana Sablića nedostaje širine u kadru, posebno u napadu gdje nedostaje teško povrijeđeni Dejan Čabraja, a povredu je imao i Josip Ćorić, dok je Dino Ćorić već u prvom poluvremenu također zbog povrede morao napustiti meč protiv Željezničara.

Plavi su pod vodstvom Admira Adžema nastavili nizati odlične rezultate u teškim mečevima. Nakon pobjede protiv Borca u gostima i Sarajeva kod kuće, stigla je i pobjeda protiv Širokog, ali u Željezničaru su svjesni da bi odličan dojam i odličnu formu mogao pokvariti ostatak "trilogije" protiv Širokog tako da nema opuštanja pred nove okršaje protiv tima s Pecare.

Tabela: