Subjektivan nastup
77

Novi direktor javnog servisa u Italiji: Juventus kontroliše VAR i zato pobjeđuje

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Novi direktor italijanskog javnog servisa RAI 2 Carlo Freccero dao je niz zanimljivih odgovora tokom konferencije za medije koja je održana povodom njegove promocije na novu funkciju. On je optužio Juventus da kontroliše VAR u Seriji A i da je sve u ovoj ligi pod njihovom kontrolom.

Iako je trebao govoriti o novoj funkciji na javnom servisu i svemu onome što građane Italije interesuje o emitovanju programa, Freccero je na pitanje da li će RAI 2 prenositi Seriju A dao krajnje subjektivan odgovor.

Ova televizija, upravo zbog toga što je javni sevis, ima prava na prijenos Kupa Italije i Superkupa, a na pitanje da li će kupiti prava na prenošenje Serije A, novinari su dobili potpuno neočekivan odgovor.

"Gledam isključivo Premiership jer u Italiji samo Juventus pobjeđuje, a to je zato jer oni kontrolišu VAR i to je nešto nevjerovatno. Sav VAR je u njihovoj kontroli, oni manevrišu, rade ovo ili ono i to je veoma iritantno. Naprijed Roma!", kazao je Freccero te je tim odgovorom ostavio mnoge u čudu.

Juventus je sedam puta u nizu osvojio Seriju A, a ove sezone uspio je osvojiti 53 boda na početku sezone, čime su zabilježili najbolji start u historiji kluba. Oni već sada imaju devet bodova više od Napolija koji je na drugom mjestu, a u prethodne četiri godine osvajali su duplu krunu.