Zabrinjavajuće poruke
31

Novi detalji samoubistva nogometaša koje je potreslo Argentinu: Sudija mu tražio novac

D. P.
Tapon nije mogao podnijeti pritisak nakon što je napravio skandal (Foto: Screenshot)
Tapon nije mogao podnijeti pritisak nakon što je napravio skandal (Foto: Screenshot)
Nakon što je vijest o samoubistvu argentinskog nogometaša Williamsa Alexandera Tapona obišla svijet, u javnost je dospjela zabrinjavajuća izjava njegove sestre Marisol.
Williams Alexander Tapon (24) oduzeo je sebi život u argentinskom gradu Avellaneda nakon što nije mogao podnijeti pritisak s kojim se suočio jer je pretukao sudiju na jednom niželigaškom susretu.

Tapon je tokom utakmice žestoko pretukao sudiju Cristiana Ariela Paniaguu. Izgubio je živce nakon jedne sudijske odluke i glavnog arbitra dva puta udario šakom u lice, a onda i nogom u vrat dok je ležao na zemlji.

Nakon toga, uslijedile su žestoke osude na račun nogometaša, koji je sebi odlučio oduzeti život. To je potvrdila njegova sestra koja je otkrila nekoliko zabrinjavajućih detalja.

"Sudija ga je nazvao i tražio mu 300.000 pezosa (oko 1.000 eura), a on nije imao taj novac i nije mogao trpiti pritisak koji je trpio tokom cijelog dana. Čak je pristao pred TV kamerama ispričati se i ispričati šta se sve dogodilo. Svi su ga očekivali", rekla je Williamsova sestra Marisol.

Istakla je i kako postoje snimci koji potvrđuju da mu je sudija tražio novac, ali da ih niko ne istražuje.

"Postoje audiosnimci iznude, ali niko to ne istražuje. Sudija ga je maltretirao cijelu utakmicu. Smrt mog brata ostat će na njegovoj savjesti", poručila je sestra.

Ovaj mladi nogometaš iza sebe je ostavio suprugu i četvero djece. Već i ranije bio je optuživan za razna kriminalna djela.