Ni interneta, ni signala
4

Novi "cirkus" na Afričkom kupu nacija: Niko na svijetu nije znao šta se dešava na utakmici

D. P.
Izvinjenja na stranicama koje prenose meč (Foto: Screenshot)
Izvinjenja na stranicama koje prenose meč (Foto: Screenshot)
Afrički kup nacija zbog sve te "egzotike", uzbuđenja, skandala i potpuno neočekivanih rezultata privlačan je dijelu nogometnih fanova, a danas smo dobili novi "cirkus".

Branilac titule Senegal sjajno je ušao u odbranu titule u duelu protiv Gambije. Poveli su u četvrtoj minuti golom Papea Gueyea, no to je sve što znamo o ovoj utakmici.

Razlog za to je što je prekinut prijenos za cijeli svijet, ali i internet signal s utakmice koja se igra u Obali Slonovače. Sky Sports, koji radi prijenose za cijeli svijet, izvinio se svim gledateljima jer je u 25. minuti prekinut signal.

No, nije samo vlasnik TV prava u problemima. O dešavanjima na utakmici između Senegala i Gambije ništa ne znaju ni specijalizovane stranice koje prate rezultate, ali ni svjetske kladionice koje navode da se "čeka ažuriranje".

Prekid s isporukom signala se dogodio u 25. minuti, a u trenutku pisanja teksta trebalo bi biti poluvrijeme. Kojim je rezultatom završeno, niko nije znao u prvi mah.

[TWITTER]1746909886037061786[/TWITTER]

Fanovi na društvenim mrežama poručili su da je ovo potpuna sramota i nepoštivanje afričkog nogometa te su svi kivni na Sky Sports. Međutim, najlogičniji razlog svega ovoga su mogući problemi s internetom na stadionu u Obali Slonovače.

Na kraju se dogodio sretan epilog. Internet i televizijski signal "restartovani" su u drugom poluvremenu, kada je nogometni svijet saznao i za rezultat te šta se konkretno dogodilo u finišu prvog dijela. Senegal je zadržao vodstvo rezultatom 1:0, dok su igrači Gambije dobili i crveni karton.

Prekid interneta i signala trajao je oko 40 minuta, a u međuvremenu je bilo poluvrijeme tako da su gledatelji ostali uskraćeni za oko 25 minuta nogometa.