Nogomet
0

Novi brutalan lom noge u Copa Sudamericani

Totalsport
Obje potkoljenične kosti, fibula i tibija, paragvajskog nogometaša Francisca Argüella pukle su poput pruća nakon što ga je u taj predio noge pri pokušaju udarca džonom dočekao Kolumbijac Francisco Argüello.

Nesreća se dogodila u uzvratnom dvoboju drugog kola Copa Sudamericane, južnoameričke verzije Evropske lige, između domaćeg kolumbijskog kluba Tolime i bolivijskih gostiju, nogometaša Oriente Petrolera.

U 35. minuti utakmice vezni nogometaš gostujuće ekipe, Francisco Argüello, maksimalnom je snagom u naletu išao na loptu ciljajući je punom nogom. Opasno postavivši džon kopačke u smjeru nogometaša bolivijskog kluba domaći mu je igrač Jhon Hurtado brutalno slomio nogu.

Za stravičan je prekršaj zaradio tek žuti karton. Valjda svjestan što je njegov igrač učinio, iz igre ga je izvukao trener bolivijske ekipe.

Nesretni Argüello žrtva je jedne od najgorih nogometnih povreda ikad, prevezen u obližnju bolnicu, u kojoj je hitno operiran.

U osminu finala takmičenja prošla je domaća, Hurtadova ekipa, koja je 2-0 pobjedom nadoknadila zaostatak od 1-0 iz prve utakmice.